top of page

BALIK DOLUNAYI MEDİTASYONU


Merhaba sevgili Can dostlar;

Her ay yaşadığımız dolunaylar yaklaşırken ve dolunay zamanında enerjiler yoğunlaşırlar. Tam "Dolunay" zamanında ise altın orana sahip bir elektromanyetik ışın tüm evreni birbirine bağlar. Yani; Güneşi, Ay'ı, toprağı gökyüzü ile bağlar...Bu bağlantı ile ruhsal alemlere açılan kapılardır....

Dolunay zamanında yapılan meditasyonlar en güçlü şekilde deneyimlenir. Ruhsal yönünüzle daha çabuk ve yüksek volümde sezgisel bir bağlantı kurulur.

Eskiden kurtulup yeni olana yer açabilmemiz, bize blokaj yaratan her şeyden arınmaya, eskiyi bırakmaya niyet etmemiz için uygun zamandır.

Sizler için hazırladığım dolunay meditasyonunu hafif sözsüz bir müzik, yanan bir mum ve taze nane yağı eşliğinde yapabilirsiniz. Böylece hem odanızın enerjisi temizlenir hem de meditasyon sırasında sizi bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak desteklerler.

DOLUNAY MEDİTASYONU;

Gözleriniz açık veya kapalı olarak oturun. Durşunuzu, rahat edebileceğiniz bir şekilde ayarlayın, isterseniz ellerinizi iki yanınıza koyabilirsiniz. Sırtınızın dik olması önemlidir.

Birkaç derin nefes alıp verin. Nefesinizde zarif bir ritim oluşturun. Dikkatiniz nefesinizde iken bedeninizin rahatlamaya başladığını fark edin. Şimdi "Om" mantrasını tekrarlayarak bedeninizin sessizce daha da gevşediğine, derinleştiğine tanık olun.

Ayak parmaklarınızdan başlayarak, bütün bedeninizin gevşeyip rahatladığını imgeleyin. Ayaklarınıza, baldırlarınıza ve kalçanıza, sonra yukarıya, karnınıza ve sırtınızın alt kısmına, göğsünüze, sırtınızın üst kısmına ve omuzlarınıza doğru yükselen bir gevşeme ve rahatlama hissedin. Daha sonra kollarınızı ellerinizi, boynunuzu, başınızı ve yüzünüzü gevşetin. Çenenizin ve gözlerinizin çevresindeki kasların gevşemesini sağlayın, kendinizi sakin, odaklanmış ve fiziksel bakımdan rahat hissedinceye kadar bunu sürdürün.

Duruşunuzu, omurganız boyunca enerjinizin daha kolayca akışına olanak verecek şekilde ayarlayın. Diyaframınızı ve karnınızı, mümkün olduğunca az hareket ettirerek, göğsünüzün üst kısmını derin bir solukla birkaç defa doldurun; ne hissetiğinize dikkat edin. Şimdi birkaç defa da karnınızdan soluk alın; bundan sonra hem göğsünüzde ve hemde karnınızda birkaç defa soluk alın.

Şimdi hayali bir yolculuğa çıkalım. Yaratıcı hayal gücümüzü kullanarak masmavi derinliği olan muhteşem bir okyanusun kıyısına gidelim.

Mercan resiflerinden kopan minik beyaz mercanların ve birbirinden değişik deniz kabuklarının olduğu bembeyaz kumların üzerinde yürürken, baharın ilk güneş ışınlarının sırtınızı ısıttığını ve tatlı esen rüzgarın saçlarımızı okşadığını hissedin.

Şimdi denize giriyor ve sırtüstü yatıyorsunuz. Bedeninizin denizin içindeki minerallerle donatıldığını ve auranızın içindeki enerjilerin denizin suyu ile tertemiz olduğunu hayal ediyorsunuz. Okyanusun iyot kokan o harika havasını içinize çekin. Barış, emniyet ve sevgi enerjisi ile dolduğunuzu hissedin. Hücrelerinize kadar yayılan bu enerji sizi eski ruh halinizdeki sıkışan duygularınızı doğanın kucağında bırakıp yenilenip çıkacaksınız bu denizden....

Şimdi sakladığımız sırların tüm ağırlıklarını, maddi manevi tüm bağımlılıklarımızı, yargılarımızı bırakıp yerine güven, şefkat ve empati duygularımızı tekrar hissedelim. İçimizdeki tüm su elementlerinin olabilecek dengesiz, sevgi gösteremeyen, duyarsız, çekingen, hassas, kırılgan doğasını bırakalım yerine o harika manevi derinliği, empati yeteneğimizi, hayal gücümüzü ve muhteşem yaratıcılığımızın ortaya çıkmasına izin verelim. Bolluk ve bereketimizi yeniden yaratılmasına niyet edelim.

Yavaş yavaş sudan çıkmaya karar verelim ve Yüce Yaradan'a tüm bu güzellikleri yarattığı ve bizlere sunduğu için şükür edelim.

Okyanusun o affedici güzel derin mavi sularından tekrar beyaz ince kumlara doğru yürümeye başlayalım.

Bedenimizin hafiflediğini ve yeni enerjilerle ne kadar canlı ve verimli olduğunu fark edelim.

Buradan ayrılmaya hazır olduğunuzda, kendinizi bu kez daha sandalyenizde otururken hayal edin. Tüm çevrenizi turuncudan beyaza, beyazdan maviye ve tekrar turuncuya dönen bir ışıkla sarın ve bırakın, ışık baloncuğunuz sizi bulunduğunuz yere geri getirsin.

Eğer tekrar okyanus kıyısına gitmeye ihtiyacınız olursa, her istediğiniz zaman oraya geri dönebilirsiniz.

Şimdi altınızdaki sandalyeyi hissedin, ayak parmaklarınızı kıpırdatın ve hazır olduğunuzda odaya geri dönün ve gözlerinizi açın.

Sevgi&Işıkla kalın

Gaye DÖŞER

Kozmik enerji Master, Magister,

Terapist, Öğretmen

1.175 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page