top of page

Kristalleri neden su ile YIKAMAMALIYIZ?


Merhaba sevgili Kristal ve doğal taş severler,

Bu yazımda sizlerle doğanın hediyesi olan o birbirinden muhteşem renklerde ve şekillerdeki Kristalleri temizlemenin en etkili 12 yolunu sizlerle paylaşacağım.

Başlamadan önce, şunu hatırlatmalıyız ki; Kristaliniz size hizmet etmeye uygun temizliğe yani nötr enerjiye ulaştığında siz de enerjetik olarak mümkün olduğunca temiz ve enerjetik olmalısınız. Ayrıca temiz, saf ve net bir niyete odaklanmanız gerekir. Kristali temizlediğinizde ardından da ellerinize aldığınızda kristaliniz sizinle akort olmaya başlayacaktır, kendini sizin titreşimlerinize uyumlamaya başlayacaktır. Nasıl peki? İşte, biraz önce yazdığım saf ve net niyetle!

Kristallerimizi temizlemeden önce yumuşak bir fırça yardımıyla ve elde yapılmış kimyasal içermeyen zeytinyağlı bir sabunla temizleyelim. Su ile uyumlu olmayan sertliği 5'ten küçük kristalleri ise Kuru fırçaya çok az pudra koyarak temizleyebilirsiniz.

Şimdi isterseniz 12 temizleme yöntemine geçelim.

1. Akan Suyun altında Tutmak;

Kristalinizi akan suyun altında

2-3 dakika tutun.Kristallerin büyüklüklerine göre ve enerjetik durumlarına göre ne kadar kalması gerektiğine siz iç sesinizi dinleyerek karar verebilirsiniz. Çok zaman gerektiğini düşünüyorsanız, lavabonuza bir kase koyun ve kristali de içine yerleştirin. Suyun kabın içine doldurarak taşı yıkayın.

Böylece daha kısa sürede temizlenecektir.

Peki tüm Kristalleri veya taşları su ile yıkayabilir miyiz?

Hayır, Sertlikleri 5'ten daha düşük olan kristaller için su güvenli bir temizleme yöntemi değildir.

Kuvars grupları için su yöntemi güvenlidir, Örneğin; Necef(Kristal kuvars), Sitrin, Ametist, Pembe Kuvars, Kaplan Gözü, Kaplan Demir, Aventurin, Kedi Gözü Kuvars, Dumanl Kuvars...

Ama selenit veya Kiyanit kristallerleri kalkerli yapıdadırlar, suya girince erir ve kırılırlar. Diğerleri de suda çözülebilen bileşimler içerebilirler. Bir de içerisinde Demir içeren kristallerde ve taşlarda paslanma görülebilir.

Yani bilinçli bir şekilde bu yöntemi kullanmak gerekiyor velhasıl...

2. Ay Işığında Şarj etmek;

Taşlarınızı tekrar uyumuna göre su veya pudra ile fırçalayarak temizleyin. Ardından güneş battıktan sonra, temiz olan (gübre olmayan) toprağa veya çimenin üzerine bırakın. Eğer böyle bir olanağınız yok ise, ahşap bir plakanın üzerine dizerek camın önüne de yerleştirebilirsiniz.

Şarj için Dolunay'ı yada yeni ayı tercih ederseniz, ritüeli ile birlikte yapabilirsiniz.

Dolunayda bırakmak istediğiniz enerjiler ile taşın yüklerini bırakması çok uygun olacaktır. Yeni ayda ise, yeniden yüklemek istediğiniz kristalinizin güzel şifalı titreşimlerine odaklanabilirsiniz.

Dolunay veya yeni ay yok ise; ay ışığı yine de şarj edebilir tabii yanlış anlaşılma olmasın:) Sadece farklı bir anlam yüklemek isterseniz dolunayı veya yeni ayı bekleyebilirsiniz. Dolunayda kristallerinizi şarj ederken, her biri için bırakmak istediğiniz bir şeyi seçebilirsiniz; 2-3 taneden fazlası olmasın ama...

Yeni Ay için ise, yeni hedefleriniz için enerjetik yapısına bağlı olarak kendinize 2-3 tane kristal seçebilirsiniz.

Ayışığında kristalleri temizlerken havanın bulutlu olmamasına ve yağmur yağmamasına dikkat edin. Şarj için bir gece ayışığında kalması yeterlidir.Güneş ışığını seven bir kristal ise günün ilk ışıklarını da alması ona güç kazandırır.

Tüm Kristaller Ayışığında şarj edilebilir, Ama Ay taşı ve Labradorit; Ay'ın anne, anaç, şefkatli yapısını daha çok yansıtacaktır, etkilidirler bilginize:)

Şimdilik bu kadar..

Daha detaylı bilgi almak isterseniz youtube kanalıma beklerim...

https://www.youtube.com/watch?v=JaJHQjcAJXM&t=1314s

Bir sonraki blog yazısında diğer temizleme yöntemlerine devam edeceğim.

Blog'a göz atmayı unutmayın...

İsterseniz siteye kayıt olun; blog yazısı her yazıldığında size mail gelsin...

Sevgiler

Gaye Döşer

Cosmic Energy Magister

Crystal Healer, Terapist, Teacher

5.180 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page