top of page

Bedenin ana geçit kapıları


Kadim uygarlıklar döneminden beri bilinen ve kullanılan bir bilgi, bedenin ana geçit kapıları: Çakralar

Çakralar bizi kaynağa ve yaratılışa bağlayan ağ geçitleridir.

Fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal uyumsuzluklarla karşılaştığımız zamanlarda bize gerçek ışık kaynağı olduğumuzu hatırlatırlar ve enerji sistemleriyle yol açarlar.

Tüm bedeni birbirine bağlarlar ama eterik bedende yer alırlar. Çakraların yerlerini tanımlarken, eterik bedenden fiziksel bedene izdüşümlerden bahsederiz.

Çakralar nasıl çalışır?

Kozmik enerji dediğimiz evrenden gelen enerji ilk önce çakraya girer. Çakradan eterik sinir sistemi olan ve yaşam gücü enerjisi taşıyan nadilere girer. Nadiler omurga boyunca devam eden kanallardır ve ordan her şey beslenir. Dağıtım da oradandır.

Nadilerden sinir sistemine akar ve enerji dolaşmaya başladığı zaman endokrin sistemine ulaşır. Endokrin sistemi ve sinir sistemi bizim kullandığımız enerji sistemidir. Onlara akmaya başladıktan sonra kozmik enerji kana geçer ve kandan da yoğunlaşarak bedenin tüm ihtiyaçlarını giderir.

Organlar çakralarla besleniyor, yenileniyor, blokajlar temizleniyor. Endokrin sistemi ve sinir sistemi önemli sistemler. Çakra merkezlerinde blokaj ya da düzensizlik olduğunda bu sistemler düzgün çalışamıyorlar ve fiziksel rahatsızlıklara yol açıyorlar.

7 temel çakra merkezi Kozmik enerjinin ilk ulaştığı merkez, beyin merkezi, taç çakra. 6 tane de omurgada bulunan “Plexus” dediğimiz merkez var. Her Plexus bir endokrin bezine karşılık geliyor.

7 Ana çakra merkezi bedendeki beyin merkezi ve 6 omur (sinir) merkezine bağlıdır.

Her “Plexus” bir “Endokrin” bezine karşılık gelir.

Taç Çakra; Beyin Merkezi

Epifiz bezi

3.Göz Çakrası; Kovernöz Plexus

Hipofiz Pineal bez

Boğaz çakrası; Servikal Plexus

Tiroid ve Para-tiroid bezleri

Kalp çakrası; Kardiyak Plesus

Timus bezi

Mide çakrası; Güneş Plexus

Pankreas

Sakral Çakra; Sakral Plexus

Gonatlar(Cinsel bezler)

Kök Çakra; Koksigenal Plesus

Adrenal(böbrek üstü) bez

Bu merkez ve bezler; tüm bedenlerimizi birleştirir.

363 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page