top of page

PARA İLE OLAN İLİŞKİLERİNİZ


Zarafetle iletişim

Kendimizle olan ilişkilerimizi değerlendirmeye devam ederken hayatın içindeki diğer konularla olan ilişkileri de mercek altına almamızın zamanı gelmedi mi?

Örneğin; Para ile olan ilişkileriniz.

Sizce Para nedir? Para sıkıntı çekilerek mi kazanılır? Parayı bir araç olarak mı kullanırsınız yoksa paranın esiri misiniz? Parayı kazanmak için ne yaparsınız?

Çok paranız olmanızı ister misiniz? Çok para harcar mısınız?

Paranızı paylaşmak sizin için kolay olur mu? Çok paranız olduğunda neler yapmak istersiniz? Çok paranız olduğunda olumsuz bazı şeyler sizi bulur mu?

Sizin için para aynı zamanda sevgi, güç, mutluluk, güvenlik, kontrol, bağımlılık, bağımsızlık, özgürlük gibi anlamlarla bağlantılı mı? Para bir ortaklık mıdır?

Para bir Kalkan mıdır? Para biriktirilmeli midir? Rahatlıkla para alabilir misiniz?

Kaç paranız olduğunu kimse bilmez mi? (anne-baba; eş bile),

Cüzdanınızda az paranız olduğunda evden hiç çıkmaz mısınız?

Çok Para sadece aile sayesiyle mi gelir yoksa farklı yollarla da kazanılabilir mi?

Para ile ilişkilerimiz

Bu sorular daha çook uzar gider. Para ile o kadar çok düşünce var ki zihinlerimizde…

“Her şey para olduğunda halloluyor”” diye düşünenler; Parasız yaptığımız onca iş varken bu düşünce doğruluğunu yitiriyor.

Ama ……işleri parasız da olmuyor diyenlerinizi duyar gibi oluyorum; “Her işini bir şekilde halleder” dediğiniz kişiler kimler o zaman? Demek ki içlerimizden bazıları paradan başka yolların var olduğunu deneyimlemişler…

“Zengin olan insanlar her zaman mutludur” diye düşünenler için şunu söyleyebilirim; Zengin olmak herkesi mutlu ediyorsa, her zenginin mutlu olması gerekmez mi?

“Para çok zor kazanılır.” Ya da “Çok para çok zor kazanılır” cümleleri kolay yoldan para kazanan insanları gördüğümüzde hemen; “çok para uygunsuz yollarla kazanılır.” Cümlesine dönüşü veriyorsa zihinlerimizde hem bu iki cümlenin birbirine bağlı olarak çalıştığını hem de ikisinin de bu an itibarıyla gerçek olmadığını fark edebiliriz. Her ikisinin de gerçek cümleler olmadığını sosyal örneklerle ispat edebiliriz.

Bunun gibi çevrenizde elbette gördüğünüz ama farkında olmadan hala uyguladığımız bir sürü kalıp var zihnimizde. Ve biz birçok yerde otomatik olarak düşünerek aynı davranış biçimlerini sergiliyoruz.

Ama biliyorum ki; para ile olan ilişkilerinize bir derin dalış yapabilirsek ve farkındalıkla bazı cümlelerin yerine yeni cümleler yerleştirebilirsek Paranın hayatımızdaki anlamı değişecektir.

Paranın bizim için anlamı demişken; aslında ilk bölümde izah etmeye çalıştığım kendimizi sevmek konusu gibi parayı sevmekte Dünya yaşamı için gerekli bir haldir. Para sevgi enerjisinden sonraki en büyük enerjidir derler. Parayı sevmek ne ayıptır, ne de günah. Parayı nasıl kullandığınız önem taşır, parayı araç olarak mı kullanırsınız yoksa paranın tutsağı mısınız? Bağımlılığın hiçbir şekli İnsan Ruhuna uyumlu değildir. Bu yüzden özgürlüğünüzü kısıtlayabilir.

Bir yandan da düşünelim; sevmediğimiz bir şey bize gelir mi?

Hakkında korkular beslediğimiz bir şey gelir mi?

Gelse de tabii ki kolaylıkla gelmeyecektir.

Parayı sevmek için bir çok uygulama yapabiliriz. İşte bunlardan bazıları;

1. Pirit taşının bolluk ve bereket çeken enerjisi ile desteklediğimiz olumlamalarla bazı sevgisiz kalıpları yeni nöron köprüleri oluşturarak zihnimizden kaldırabiliriz ve yerlerine aşağıdaki gibi güzel, güvenilir kalıplar atabiliriz.

  • Farklı kaynaklardan artan miktarlarda para kazanıyorum.

  • Her gün para kazanma fırsatları ile karşılaşıyorum.

  • Para kazanmak benim için çok kolay

  • Para hayatıma kolayca ve sıkça akıyor.

  • Para kazanmayı hak ediyorum.

3. Bölümün sonu...

Arkası Yarın devam edecek.

Sevgi ve Işıkla kalın....

Gaye Döşer

Kozmik Magister, Zoraester

Terapist, Öğretmen

www.n11.com/magaza/astroshopping

287 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page